In september 2017 wordt een driedaagse innovatiemissie over de thema’s industriële elektrificatie en Power-2-X georganiseerd in Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Deze missie past in de trilaterale strategie om de chemische industrie in Nederland, Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen te versterken. Het doel van de missie is om mensen van Nederlandse, Vlaamse en Duitse bedrijven, onderzoeksinstellingen en overheid samen te brengen om inzicht te geven in de huidige stand van de onderzoeksinstructies en -aanwijzingen op dit gebied en om mogelijkheden voor internationale samenwerking te onderzoeken.

Noordrijn-Westfalen staat bekend om hun energie-intensieve industrie en de chemische sector. Op dit moment ontwikkelen veel bedrijven in deze regio technologieën voor industriële elektrificatie en doen zij onderzoek hiernaar. Belangrijke bedrijven en onderzoeksinstituten op dit gebied, zoals Evonik, Bayer, RWTH Aachen en Forschungszentrum Jülich, zijn gevestigd in deze regio. De missie is georganiseerd in samenwerking met de regering van Noordrijn-Westfalen en andere lokale netwerkpartners.

De missie bestaat uit twee delen. De eerste dag van het programma zal zich richten op presentaties, interactieve panel discussies, netwerken en matchmaking. Duitse, Vlaamse en Nederlandse experts, van bedrijven en onderzoeksinstituten, geven u een overzicht van activiteiten in het veld en presenteren interessante projecten. Tijdens de matchmaking-sessie kunt u uw netwerk bouwen en gedachten wisselen over geselecteerde onderwerpen zoals systeemintegratie, elektrolyse, warmte-kracht en andere.

De missie wordt georganiseerd door o.a. het Netwerk voor Innovatie, Technologie en Wetenschap. Meer informatie zult u ontvangen via deze nieuwsbrief of kunt u verkrijgen door ons te contacteren.