Een nieuw partnerschap zal het gebruik van carbon capture technologie op industriële schaal verder ontwikkelen.

Carbon Clean Solutions (CCSL) zal haar CO2-opvang en gebruikstechnologie in een aantal industriële processen uitbreiden, na de aankondiging van een nieuwe partnerschapsovereenkomst met Veolia Environnement.

CCSL lanceerde in oktober 2016 zijn eerste volledig commerciële project in een kolenkrachtcentrale in Tamil Nadu, India. Het bedrijf beweert dat zijn technologie de CO2-uitstoot van de fabriek vermindert tot nul, tegen een kostprijs van slechts $30 per ton. CO2 die in de fabriek wordt gevangen wordt dan omgezet in soda-as, een verbinding die vaak gebruikt wordt bij de vervaardiging van glas, zeep en wasmiddelen.

Milieudienst firma Veolia legt een sterke focus op duurzaamheid en afvalvermindering en beweren dat het nieuwe partnerschap de vooruitzichten voor de ronde economie rond koolstofopname zal verbeteren. Dit gevoel werd door CCSL’s chief executive Aniruddha Sharma herhaald: ‘Het partnerschap met Veolia zal onze missie verder stimuleren om bedrijven te helpen hun CO2-voetafdruk op een kosteneffectieve en duurzame manier te verlagen.’

Bron: Chemistry World